Риба в харчовому раціоні людини – це джерело Омега-3, які є важливою складовою профілактики серцево-судинних захворювань (інфаркту, інсульту, гіпертонії, та інших). Тому регулярно включати рибу в свій раціон необхідно всім: дітям і дорослим. Сьогодні ми приготуємо смачне і корисне блюдо, а точніше будем смажити рибне філе в клярі, а потім подамо на стіл приправивши його соусом Ткемалі зі слив зі спеціями від компанії «TASTY MAGIC».
Отже, давайте візьмемо такі продукти:
- Філе морської риби (будь-якої) (500 г);
- Сіль за смаком;
- Рослинна олія, краще оливкова (для смаження);
- Перець мелений за смаком;
- Ткемалі зі слив із спеціями ТМ «TASTY MAGIC».
Для кляру:
- Яйце (1 шт.);
- Молоко (4 ст. л.);
- Горілка або коньяк (1 ст. л.) – для освіти при смаженні хрусткої скоринки;
- Дрібка солі;
- Цукор (1 ч. л.);
- Борошно (3 ст. л.).
Спочатку готуємокляр – все змішуємо, в кінці додаємо борошно, розбиваємо грудочки вінчком до отримання однорідної маси.
Підготовлене (помите, присолене і порізане) філе риби посипаємо перчиком. Розігріваємо олію в пательні. Вмочуємо кожен шматочок риби в клярій смажимо з обох боків до золотистого кольору на середньому вогні.
Перед подачею на стіл не забуваємо полити рибу соусом Ткемалі.«Облизувати пальчики» будуть всі – гарантовано!Смачного!