Пончики – страви з розряду десертів, які, мабуть, люблять всі без винятку. Пишні, м’які, що тануть у роті «кругляші» з тіста підкорюють серця і дорослих і дітей.
Ось сьогодні ми навчимося робити пончики з сиру, а зверху поллємо їх смородиновим соусом, який зробить блюдо завершеним, а його смак неперевершеним.
Отже, нам знадобляться:
- Сир (250 г);
- Яйця (2 шт.);
- Цукор (0,5 склянки);
- Борошно (1 склянка);
- Масло рослинне (для фритюру).
Це інгредієнти тіста на пончики. А для соусу потрібно взяти:
- Ягоди чорної смородини (свіжі або заморожені) (1 склянка);
- Цукор (2 ст. л.);
- Червоне вино солодке (100 мл);
- Свіжі листочки м’яти.
Починаємо наш майстер-клас з приготування сирних пончиків під смородиновим соусом.
Перший крок полягає в приготуванні тіста для пончиків: розтираємо або злегка збиваємо яйця з цукром, додаємо сир, а потім просіяне борошно.
Замісивши тісто, закладаємо його в кулінарний кондитерський мішок. Ставимо масло (фритюр) на розігрів, починаємо видавлювати з мішка тісто в формі пончиків.
Не потрібно робити пончики великих розмірів – чим вони менші і акуратніші, тим приємніше буде ними потім ласувати.
Виймати з фритюру готові пончики потрібно спочатку на паперовий рушник, щоб видалити з них зайве масло, а потім в миску.
В окремій (бажано сталевий) каструльці або сотейнику доводимо до кипіння вино, смородину і цукор. Як тільки суміш закипіла, відразу ж протираємо її через сито.
Перед подачею викладаєте кілька пончиків на тарілку, поливаєте їх смородиновим соусом і прикрашаєте зеленим листочком м’яти. Повірте, такий десерт смачніше всякого тістечка.
Смачного!
Як післямова: в даному рецепті можна використовувати смородину, подрібнену з цукром. І тоді додатково цукор до соусу додавати не потрібно.