Кексы с ежевикой

У літню спеку або зимові холоди освіжити і зробити приємним ранок допоможуть легкі та  смачні ожинові кекси. Ягода для них підійде як свіжа, так і заморожена «сухим» способом. Кекси, або –  як їх ще прийнято називати – маффіни з ожиною дуже легкі і прості в приготуванні, а їх надзвичайно ніжний смак змусить насолоджуватися самого вибагливого гурмана.

Отже, нам знадобляться такі компоненти:

  • Ожина (1 склянка);
  • Борошно (2 склянки);
  • Цукор (2/3 склянки);
  • Ванільний цукор (1 пакетик);
  • Яйце (1 шт.);
  • Вершкове масло (130 г);
  • Молоко (1 стакан);
  • Сметана 20% -на (2/3 склянки);
  • Сода (на кінчику ложки) + оцет (1 ст. л.).

Перший крок в приготуванні ожинових кексів: змішуємо в одній великій ємності всі сухі інгредієнти.

Другий крок: в іншій ємності змішуємо яйце, сметану, молоко, масло (масло повинно бути м’яким, але не рідким) і соду з оцтом. Збиваємо цю масу вінчиком або електроміксером. Після чого вливаємо рідку суміш в суху.

Замішуємо тісто до стану його однорідності. Робити це теж можна за допомогою вінчика або міксера, але не на великій швидкості.

Останній крок: акуратно всипаємо ягоди в тісто і перемішуємо ложкою. Якщо ягоди заморожені, їх не потрібно розморожувати повністю. Вони повинні бути розділені тільки одна від одної. Зробити це легко за допомогою прохолодної води – облийте заморожені ягоди і відокремте їх одну від одної.

Готове тісто розлийте по формах для кексів і випікайте при температурі 180 градусів не більше 20 хвилин в духовій шафі.

На замітку господиням: готовність кексів завжди можна легко перевірити за допомогою зубочистки або сірника.

Готові кекси перед подачею на стіл можна прикрасити цукровою пудрою або полити ожиновим варенням.

Смачного!

0
    0
    Кошик
    Кошик порожнійДо магазину