Кефірний манник люблять усі : і дорослі, і діти. Цей пиріг сам по собі є чудовою альтернативою будь-якій молочній каші, від якої відмовляються практично всі діти, і -принаймні – половина дорослих. А коли цей пиріг наповнений ягідно-банановою начинкою – він перетворюється на справжнє диво, від якого просто неможливо відмовитися.
Отже, приступаємо. Нам знадобляться такі інгредієнти:
- 1 склянка кефіру;
- 1 склянка манки;
- 1,5 склянки цукру;
- 1 яйце;
- 1 склянка борошна;
- дрібка солі;
- 1/2 чайної ложки соди;
- 1 столова ложка сметани;
- 1 банан;
- 300 г будь-якої ягоди (смородина, полуниця, ожина, малина, та інші) (замість свіжих або заморожених ягід в манник прекрасно підійде і подрібнена з цукром ягода);
- 2 столових ложки какао-порошку.
Змішуємо в одній ємності кефір, цукор (1 склянка) і манку. Залишаємо суміш для набухання крупи і розчинення цукру приблизно на годину.
Після цього додаємо в неї яйце, борошно, сіль і соду, збиваємо міксером на середній швидкості до ніжної і однорідної консистенції.
Тепер робимо начинку або соус для манника. Для цього беремо ягоди, засипаємо їх в чашу блендера, туди ж додаємо цукор, що залишився (якщо це не перетерта з цукром ягода), банан і сметану. Все це подрібнюємо і перемішуємо в блендері.
Нагріваємо духовку до 200 градусів за Цельсієм.
Тісто необхідно розділити на три частини, одну з яких змішати з какао-порошком.
У форму для випікання, змащену маслом, виливаємо першу білу частину тіста, зверху наливаємо шар начинки або соусу, покриваємо її коричневим шаром тіста, і знову наливаємо соус, верхній шар – біла остання частина тіста. Ставимо в духовку на 45-50 хвилин.
Повірте – після такого десерту усі, кому вдасться ним поласувати, будуть у повному захваті.
Смачного!