Уже сама назва страви викликає апетит. Чи не так? І звичайно, хочеться якнайшвидше його спробувати. Але, як говориться, млинці будуть ще смачніші, якщо приготувати їх самостійно, своїми власними руками. І незважаючи на хитромудру назву блюда, в цілому, готувати його до крайності просто. Давайте спробуємо?
Нам знадобляться:
- Сироватка (500 мл);
- Яйця (2 шт.);
- Борошно пшеничне (200 г);
- Соняшникова олія (2 ст. л.);
- Цукор (2 ст. л.);
- Сіль (1 щіпка);
- Сода (на кінчику ложки);
- Домашній сир (300 г);
- Кизил, перетертий з цукром (1 баночка).
На початку трохи зіб’ємо вінчиком яйця, сіль і цукор, додавши до них не більше 150 мл сироватки. Потім всипаємо просіяне борошно і соду в тісто. Замісивши досить густе тісто, підігріваємо сироватку, що залишилася до 90 градусів, а потім маленької цівкою вливаємо її в тісто, не забуваючи його помішувати. В кінці додаємо олію.
Випікаємо млинці за звичайною технологією. Для першого млинця необхідно змастити сковорідку маслом (буквально декількома краплями).
Коли млинці готові в них можна загортати сир. Сир для цього потрібно змішати з цукром у пропорції 300 г на 3 ст. л. цукру. На кожен млинець викладаємо по столовій ложці начинки і ретельно «пакуємо» її, складаємо тісно один до одного в глибоку ємність для запікання.
Розігріваємо духовку на 180 градусів, поливаємо млинці вершковим маслом (50 г), ставимо в духовку на 15 хвилин.
Перед подачею млинці слід трохи остудити, а потім в кожній тарілці полити кизиловим конфитюром.
Смачного!