Творожный пирог с маком и чёрной смородиной

Немає нічого приємнішого в зимову холоднечу, ніж спогади про тепле літо, підкріплені смачним і ароматним пирогом з літньою ягодою – чорною смородиною. Сьогоднішній майстер-клас буде присвячений чорній смородині, яка чарівним чином зберігає свої цілющі властивості і якості протягом всієї зими і в замороженому вигляді, і у вигляді «сирого» варення. А тому, пиріг з її «участю» буде як не можна, до речі, саме в зимові холоди, коли застуда так і норовить укласти в ліжко.

Отже, нам знадобиться:

  • Сир (400 г);
  • Яйця (2 шт.);
  • Мед (рідкий) (4 ст. л.);
  • Мак (1 ст. л.);
  • Чорна смородина (0,5 склянки);
  • Кориця (0,5 ч. л.);
  •  Мускатний горіх (0,5 ч. л.).

Готуємо міксер, яким відразу ж почнемо збивати сир і яйця. Коли вийшла однорідна маса, додаємо в неї мед і знову збиваємо до однорідної консистенції.

Тепер можна додавати всі спеції і ягоди (на замітку: ягоди в даний пиріг підійдуть будь-які, а тому чорну смородину можна замінити малиною, полуницею, ожиною та іншими; але, оскільки всі вони мають високий рівень солодкості, то в тісто можна додавати кілька крапель лимона). Всі інгредієнти змішати ложкою, розподіливши ягоди пропорційно по всьому тісту.

Тепер викладаємо тісто у форму для запікання, попередньо змастивши її маслом і присипавши сухарями. Якщо хочете отримати відразу готові порції, можна викласти масу і запікати в формочках для кексів. При оригінальній подачі це буде гарний і смачний десерт.

Випікається наш сирний пиріг при температурі духовки 180 градусів, протягом 20-30 хвилин, не більше.

Даємо нашому пирогу охолонути і подаємо до столу. Ось так просто можна стати справжнім кулінарним чарівником!

Смачного!

0
    0
    Кошик
    Кошик порожнійДо магазину