Сирна запіканка з ягодою – це ласощі для будь-якого віку, такий собі сирний пиріг, який люблять, так би мовити, і старі й малі. Готувати його зовсім не складно. Зате користі ця запіканка принесе дуже багато. По-перше – при випічці в духовці чорниця збереже всі свої лікарські здібності. А по-друге – в поєднанні з сиром, ця ягода наповнить ваш організм цілим набором усіляких мікро і макроелементів, і отже, позбавить від усіх неприємностей, пов’язаних з авітамінозом будь-якого типу.
Отже, нам знадобиться:
- Свіжий сир (1 пачка = 200 г);
- Яйця сирі (3 шт.);
- Манна крупа (4 ст. Л.);
- Вершкове масло (70 г);
- Сметана або жирні вершки (3 ст. Л.);
- Цукор (120 г);
- Сіль (1 щіпка);
- Чорниця (200 г);
- Панірувальні сухарі (для присипки форми для випікання).
Спочатку потрібно сир довести до стану повної однорідності. Це легко зробити за допомогою блендера або протирання його через дрібне сито. Потім в сир втираємо м’яке масло і змішуємо все це зі сметаною чи вершками.
В окремому посуді збиваємо виделкою або вінчиком яйця з цукром і сіллю. Після розчинення цукру в яйцях, змішуємо вміст обох ємностей.
Всипаємо підготовлену манну крупу і ретельно промиту чорницю.
Тепер готуємо форму, в якій буде випікатися наша запіканка: для цього змащуємо її злегка маслом і присипаємо панірувальними сухарями.
Викладаємо у форму тісто і ставимо в заздалегідь нагріту духовку на 25-30 хвилин при температурі 180 градусів за Цельсієм.
Перед подачею запіканки на стіл її потрібно остудити. А для ласунів до неї можна подати чорничні «вітаміни» або компот з чорницею.
Смачного!