Кефирный манник с ягодно-банановым кремом

Кефірний манник люблять усі : і дорослі, і діти. Цей пиріг сам по собі є чудовою альтернативою будь-якій молочній каші, від якої відмовляються практично всі діти, і -принаймні –  половина дорослих. А коли цей пиріг наповнений ягідно-банановою начинкою – він перетворюється на справжнє диво, від якого просто неможливо відмовитися.

Отже, приступаємо. Нам знадобляться такі інгредієнти:

  • 1 склянка кефіру;
  • 1 склянка манки;
  • 1,5 склянки цукру;
  • 1 яйце;
  • 1 склянка борошна;
  • дрібка солі;
  • 1/2 чайної ложки соди;
  • 1 столова ложка сметани;
  • 1 банан;
  • 300 г будь-якої ягоди (смородина, полуниця, ожина, малина, та інші) (замість свіжих або заморожених ягід в манник прекрасно підійде і подрібнена з цукром ягода);
  • 2 столових ложки какао-порошку.

Змішуємо в одній ємності кефір, цукор (1 склянка) і манку. Залишаємо суміш для набухання крупи і розчинення цукру приблизно на годину.

Після цього додаємо в неї яйце, борошно, сіль і соду, збиваємо міксером на середній швидкості до ніжної і однорідної консистенції.

Тепер робимо начинку або соус для манника. Для цього беремо ягоди, засипаємо їх в чашу блендера, туди ж додаємо цукор, що залишився (якщо це не перетерта з цукром ягода), банан і сметану. Все це подрібнюємо і перемішуємо в блендері.

Нагріваємо духовку до 200 градусів за Цельсієм.

Тісто необхідно розділити на три частини, одну з яких змішати з какао-порошком.

У форму для випікання, змащену маслом, виливаємо першу білу частину тіста, зверху наливаємо шар начинки або соусу, покриваємо її коричневим шаром тіста, і знову наливаємо соус, верхній шар – біла остання частина тіста. Ставимо в духовку на 45-50 хвилин.

Повірте –  після такого десерту  усі, кому вдасться ним поласувати, будуть у повному захваті.

Смачного!

0
    0
    Кошик
    Кошик порожнійДо магазину