Кулінарія – наука, основними складовими якої є десятки тисяч найрізноманітніших рецептур. Одних тільки страв з картоплі або з «участю» цього популярного коренеплоду налічують понад дві тисячі. Так, картопля – один з овочів який не має затятих ненависників. Її їдять всі, з самого раннього віку. Картопля не викликає алергій, добре насичує, робить позитивний вплив на травлення.
Сьогодні ми з вами приготуємо страву, яка здається знайомою. Правда, додавши до неї особливої «родзинки», вона легко стане «фішкою», а ваші кулінарні здібності викличуть чималий захват у рідних і гостей.
Отже, давайте приготуємо інгредієнти:
- Картопля (5 шт. Середнього розміру).
- Яблука (3 шт. Середнього розміру).
- Морква (велика 2 шт.).
- Приправа для овочів, зокрема для картоплі.
- Сіль (за смаком).
- Оливкова олія (1 столова ложка).
- Соус Ткемалі з червоної аличі від «TASTY MAGIC».
Процес приготування страви дуже простий.
Включаємо духову шафу, ставимо регулятор температури на позначку 200 0С.
Поки духовка розігрівається чистимо, миємо, ріжемо на дольки картоплю. Очищаємо моркву і яблука, натираємо їх на крупній тертці.
Шматочки картоплі складаємо на деко, яке заздалегідь змащуємо оливковою олією. Підсолюємо і додаємо спеції (приправу).
Тепер викладаємо рівномірно натерті моркву і яблука зверху на картоплю.
Ставимо деко в духовку. Через чверть години, якщо моркв’яно-яблучний сік не покрив картоплю, додаємо трохи води. Залишаємо страву в духовці до готовності картоплі (це приблизно хвилин на 20-25).
При подачі на стіл «картопля по-домашньому» приправляється соусом Ткемалі з червоною аличі. Саме він і є та сама «родзинка», яка зробить це блюдо вишукано-неповторним, по-новому смачним. Так що, готуйте добавку! Й смачного!