Сушені ягоди: корисні властивості

Про чарівні, унікальні якості сухофруктів відомо зараз усім. Безцінні корисні властивості сушеної ягоди наші предки запримітили ще багато століть тому. Так у вигляді сушіння заготовки робилися на зиму здавна.

Сучасні технології дозволяють випускати диво-продукцію в промислових масштабах та користуватися нею цілий рік. Є і спеціальна техніка, завдяки якій швидко без зайвих клопотів можна зробити сушку в домашніх умовах. На худий кінець, можна скористатися «дідівським» методом - сушити ягоди в печі або на сонечку.

Компанія Tasty MAGIC - виробник екологічно чистої продукції для здорового харчування, пропонує більше двох десятків видів фруктово-ягідного сушіння. У фірмовому магазині можна придбати сушені сливи, абрикоси, вишні, жимолость, малину, полуницю, ягоди годжі, кизилу, брусниці, ожини, калини, та таке інше. Усі плоди гарантовано вирощені в умовах екологічної чистоти та висушені із застосуванням щадних технологій, а тому зберегли в собі всю користь, «вкладену» природою.

Корисні властивості сушеної ягоди

Правильно висушені плоди, зберігають у повноті дорогоцінний склад корисних речовин, що містяться в свіжих ягідках. Не страждають від такої обробки також і смакові якості готової продукції.

Як стверджують експерти, практично в повному обсязі залишається в цілих плодах вітамін С, А, В, ряд інших речовин, зокрема мікро-, макроелементи, мінерали, органічні кислоти. Таке джерело корисних компонентів допомагає справлятися з різними хворобами, підтримувати енергетичні та вітамінні запаси організму, відновлювати роботу імунної системи, підвищуючи рівень його захисту.

Протипоказання

Але існує цілий ряд людей, кому протипоказана сушена ягода. Найчастіше в цей список входять ті, що страждають на такі системні недуги як:

  • алергії різного генезу;
  • цукровий діабет;
  • подагра;
  • виразка шлунку;
  • виразка дванадцятипалої кишки, інші захворювання хронічного характеру.

Не варто зловживати дуже калорійними, насиченими плодами, якими є сухофрукти і абсолютно здоровим людям. Це особливо стосується дітей. Медики рекомендують вводити в раціон такі продукти поступово та обов’язково тільки після першого року життя малюка. Коли його організм зміцніє, система травлення почне працювати впевнено, справляючись з більш складними сполуками, ніж материнське молоко й молочні суміші.

В індивідуальному порядку вирішується проблема вживання сушених ягід в період вагітності. Організм жінки при цьому відрізняється певною непередбачуваністю. Тому без консультації лікаря, що контролює її стан, а також домашнього-сімейного терапевта, який володіє даними анамнезу, краще не обходитися.

Висновки

Використовуючи смачні, корисні сушені ягоди в своєму раціоні, слід обов'язково знати, якими властивостями володіє той чи інший плід. Кожен з фруктів має свій особливий склад. Тільки маючи достовірні дані про це можна принести максимальну користь організму.

Ласуючи смачним сушінням, варто прислухатися і до своїх внутрішніх відчуттів, навчитися аналізувати свій стан. Фахівці-медики вважають, що питання про те, чи шкідлива сушена ягода, або наскільки значна її користь, суто індивідуальне. Сприятливий вплив нададуть ягоди, якщо використовувати їх за показаннями і, безумовно, в помірній кількості. Правило «золотої середини» діє в даному випадку як найкраще.

0
    0
    Кошик
    Кошик порожнійДо магазину