Статті / Рецепти

Творожный пирог с жимолостью

Цей шедевр кулінарного мистецтва, незважаючи на свій витончений і вишуканий смак, досить простий у приготуванні. Жимолость – ягода, яка надає йому особливого шарму, ще й збагачує пиріг цілющими властивостями. Давайте без зайвих слів приступимо до приготування вишуканого десерту. Нам знадобляться для тіста: Борошно (200 г); Вершкове масло (150 г); Цукор (100 г); Сода (1 ч. […]

Творожные пончики под смородиновым соусом

Пончики – страви з розряду десертів, які, мабуть, люблять всі без винятку. Пишні, м’які, що тануть у роті «кругляші» з тіста підкорюють серця і дорослих і дітей. Ось сьогодні ми навчимося робити пончики з сиру, а зверху поллємо їх смородиновим соусом, який зробить блюдо завершеним, а його смак неперевершеним. Отже, нам знадобляться: Сир (250 г); […]

Творожная запеканка со свежей черникой

Сирна запіканка з ягодою – це ласощі для будь-якого віку, такий собі сирний пиріг, який люблять, так би мовити, і старі й малі. Готувати його зовсім не складно. Зате користі ця запіканка принесе дуже багато. По-перше –  при випічці в духовці чорниця збереже всі свої лікарські здібності. А по-друге –  в поєднанні з сиром, ця […]

Смородиновый штрудель

Штрудель зі свіжої або перетертої смородини – це справжній делікатес, який оцінять любителі борошняних десертів, які не бажають до того ж набирати зайві кілограми. Смак цього листкового рулету  неймовірно гарний. У ньому можна почути і солодкі нотки, і легку кислинку. А ще такий штрудель незмінно нагадує про тепле сонячне літо своїм ароматом. В цілому такий […]

Пирог со свежей малиной

Пиріг зі свіжою ягодою-малиною – це справжнє кулінарне диво. Він володіє не тільки чарівним смаком, але і ароматом, який «вбиває наповал» будь-якого, навіть самого прискіпливого гурмана. Коли з кухні починає поширюватися аромат цього малинового шедевра – туди починають «стікатися» всі домочадці, причому не важливо, чи голодний хто з них,  чи ні. Малиновий пиріг здатний зібрати […]

Облепиховый пирог «Рыжик»

Обліпиха – ягода, яка протягом всієї зими зберігає в собі тепло і енергію літа, сонця, гарного настрою. У цій ягоді зібраний цілий ряд корисних і цілющих речовин, необхідних для здоров’я нашого організму. Вживання обліпихи в будь-якому вигляді – це 100-відсоткова найкраща профілактика будь-яких демісезонних захворювань : вірусних, запальних та інфекційних. Сьогодні ми приготуємо з вами […]

Нежные блины с творогом и кизиловым конфитюром

Уже сама назва страви викликає апетит. Чи не так? І звичайно, хочеться якнайшвидше його спробувати. Але, як говориться, млинці будуть ще смачніші, якщо приготувати їх самостійно, своїми власними руками. І незважаючи на хитромудру назву блюда, в цілому, готувати його до крайності просто. Давайте спробуємо? Нам знадобляться: Сироватка (500 мл); Яйця (2 шт.); Борошно пшеничне (200 […]

Нежнейшая панна-кота под ягодным соусом

Ніжна панна-кота під ягідним соусом, що тане в роті – це неймовірно казковий десерт, який подарує радість і дітям, і дорослим. А ягоди для нього можна використовувати і в свіжому, і в замороженому (сухим способом) вигляді. Отже, давайте ж скоріше почнемо готувати це чарівне блюдо. Нам знадобляться: Вершки (з високим відсотком жирності) (300 мл); Сметана […]

Французский мармелад из кизила

А ви коли-небудь пробували робити самостійно справжній мармелад? Насправді в цьому немає нічого важкого. Єдина складність цього десерту для ласунів – час. На приготування мармеладу потрібно виділити 1,5-2 години вільного часу. А з усім іншим легко справляється звичайна кухонна плита. Сьогодні ми приготуємо справжнісінький, самий натуральний, без домішок будь-яких хімікатів (типу барвників або ароматизаторів), мармелад […]

Кизилово-вишнёвые булочки

Кизил з давніх часів застосовується в кулінарії. Ця ягода надає дивно витончений і вишуканий смак кожній страві. А сьогодні ми проведемо майстер-клас з приготування десерту у вигляді булочок з ягідною начинкою, для якої і буде використаний кизил в парі з вишнею. Тож почнемо. Спочатку приготуємо наступні компоненти для нашої випічки: Дріжджове тісто (0,5 кг); Вишня […]

Кефирный манник с ягодно-банановым кремом

Кефірний манник люблять усі : і дорослі, і діти. Цей пиріг сам по собі є чудовою альтернативою будь-якій молочній каші, від якої відмовляються практично всі діти, і -принаймні –  половина дорослих. А коли цей пиріг наповнений ягідно-банановою начинкою – він перетворюється на справжнє диво, від якого просто неможливо відмовитися. Отже, приступаємо. Нам знадобляться такі інгредієнти: […]

Кексы с ежевикой

У літню спеку або зимові холоди освіжити і зробити приємним ранок допоможуть легкі та  смачні ожинові кекси. Ягода для них підійде як свіжа, так і заморожена «сухим» способом. Кекси, або –  як їх ще прийнято називати – маффіни з ожиною дуже легкі і прості в приготуванні, а їх надзвичайно ніжний смак змусить насолоджуватися самого вибагливого […]

Бисквит с жимолостью

Сьогодні ми приготуємо дивно ніжний бісквіт з такою ж дивно ніжною ягодою, як жимолость. Бісквітний пиріг цей виходить настільки легким і тане в роті, що зупинитися на одному і навіть двох шматочках, при всьому величезному бажанні просто неможливо. А ви зараз і самі в цьому переконаєтеся. Отже, приготуємо наступні продукти: Борошно (200 г); Цукор (150 […]

Полезные свойства красной смородины

Червона смородина або паричка –  як її ласкаво називають в народі – ягода з сімейства аґрусових. В цілому рослина являє собою листопадний чагарник  з невисокими пагонами, який при хороших погодних умовах і благодатному ґрунті дає рясний урожай протягом 17-20 років поспіль. З усіх своїх «родичів», саме кущі парички відрізняються найбільшою стійкістю і добре виносять низькі […]

Полезные свойства клюквы

Журавлина – ягода або плід вічнозеленої чагарникової рослини. У дикій природі ягоди досягають 10-12 мм в діаметрі, а ось спеціально виведені сорти можуть приносити плоди до 2 см в діаметрі. Купити свіжу ягоду можна вже у вересні – жовтні, коли і проходить збір врожаю. Стиглі, соковиті, яскраво червоні ягоди легко зберігають свій лікувальний і смачний […]

Полезные свойства жимолости

Світ ягід. Він дивний. Жимолость – одна з його представниць. Вона вважається просто незамінною для дієтичного та лікувального харчування. Чудовий чагарник з досить великими квітами, які розпускаються вже ранньою весною, прикрасить будь-яку ділянку. А дикоростучу рослину можна побачити в гайках або ж на узліссі. Латинська назва жимолості – Lonicera. Латинська назва цієї рослини – Lonicera. […]

Полезные свойства ежевики

Ожина. Ну, хто не знає її, красуню, лісову ягоду, наповнену «до самого верху» цілою безліччю самих корисних властивостей і якостей. Ожина насправді є однією з найбагатших на вітаміни і мінерали серед своїх ягідних сестер. А ще вона, ягода ожина, володіє дуже витонченим, можна сказати «інтелігентним» смаком, в якому присутні нотки кислинки і солодкості одночасно, але […]

Полезные свойства брусники

Брусниця – цариця в ягідній країні. За які такі заслуги, маєте право запитати ви, шановні читачі? А все дуже просто, саме брусниця вважається ягодою, яка не тільки наповнює вітамінами і попереджає безліч захворювань, вона продовжує життя на довгі роки. У народі її нерідко називають ягодою, яка дарує безсмертя. Існує легенда, що оповідає про те, як […]

0
    0
    Кошик
    Кошик порожнійДо магазину