Цей шедевр кулінарного мистецтва, незважаючи на свій витончений і вишуканий смак, досить простий у приготуванні. Жимолость – ягода, яка надає йому особливого шарму, ще й збагачує пиріг цілющими властивостями.
Давайте без зайвих слів приступимо до приготування вишуканого десерту.
Нам знадобляться для тіста:
- Борошно (200 г);
- Вершкове масло (150 г);
- Цукор (100 г);
- Сода (1 ч. л.);
- Яйце (1 шт.).
А тепер потрібно підготувати продукти для начинки:
- Сир (0,5 кг);
- Сметана (100 мл);
- Цукор (100 г);
- Ванільний цукор (1 пакетик);
- Яйця (2 шт.);
- Жимолость свіжа (500 г).
Тісто готується наступним чином: борошно змішується з содою, додається масло розм’якшене, все перетирається руками, поки не утвориться пісочна крихта.
Потім додаються продукти, що залишилися (для тіста) і замішуються до консистенції пісочного тіста. У разі якщо борошна виявиться мало – додавайте його по столовій ложці, поки не досягнете бажаного результату.
Тепер загортаємо тісто в харчовий целофан і кладемо його в холодильник на півгодини.
Час приготувати начинку для пирога: сир, сметану, цукор і яйця перетерти між собою, поки не вийде однорідна маса. І теж поставити її на 10 хвилин в холодильник.
Жимолость перед застосуванням потрібно ретельно промити і злегка просушити або дати стекти через друшляк зайвій воді.
Тісто розподіляємо руками за формою для випікання. Обов’язково робимо бортики. Викладаємо на нього сирну масу, а зверху засипаємо ягодою.
Випікається пиріг з жимолостю приблизно 45-55 хвилин при температурі 180 градусів за Цельсієм в духовій шафі.
Після чого йому потрібно дати охолонути і тоді можна подавати на стіл.
Смачного!