Як часто посеред зимових холодів хочеться відчути літнє тепло, його аромат, зарядитися сонячним настроєм. Все це абсолютно нормальні бажання, які легко здійснити за допомогою нескладного в приготуванні та неймовірно смачного тортика.
Полуницю сміливо можна назвати Королевою в ягідному царстві. Її аромат і смак, найкраще передають літній настрій, заряджають бадьорістю, радістю, щастям. Тому в нашому торті будемо використовувати виключно цю ягоду.
Отже, почнемо з приготувань компонентів:
- Сир домашній – 0,5 кг.
- Баночка полуниці, яка протерта з цукром від Tasty MAGIC.
- Сушені ягоди полуниць (0,5 склянки).
- Сметана (краще домашня – 3 столових ложки).
- Яйця (2 шт.).
- Борошно рисове (0,5 склянки).
Перший етап – подрібнюємо сир, шляхом протирання його через дрібне сито, з метою виключити в ньому великі грудочки.
Потім додаємо в сир яйця, 0,5 баночки свіжого полуничного варення. Ретельно все перемішуємо до однорідності маси за допомогою міксера. Додаємо просіяне борошно і теж перемішуємо.
Включаємо духовку для розігріву на 200 градусів за Цельсієм. А потім зменшуємо вогонь до 180 градусів, при яких і будемо випікати торт.
Форму для запікання вистилаємо пекарським папером (можна замінити калькою) або ретельно змащуємо рослинним маслом й присипаємо манкою (можна замінити тертими сухарями). Викладаємо туди тісто, рівномірно розподіляємо по формі, зверху висипаємо ягоду сушеної полуниці. Ставимо в духовку на 25-30 хвилин.
Готовий тортик «Полуничка» подається до столу порційно з полуничним джемом у спеціальних розетках.
Приємного апетиту і полуничного вам настрою!
P.S. Замість свіжого варення можна взяти сушені ягоди і додати їх у тісто, але при цьому знадобляться 3 столових ложки цукру.