Ніжна панна-кота під ягідним соусом, що тане в роті – це неймовірно казковий десерт, який подарує радість і дітям, і дорослим. А ягоди для нього можна використовувати і в свіжому, і в замороженому (сухим способом) вигляді. Отже, давайте ж скоріше почнемо готувати це чарівне блюдо.
Нам знадобляться:
- Вершки (з високим відсотком жирності) (300 мл);
- Сметана (не менше 20% жирності) (1 л);
- Ванільний цукор (2 пакетики) або ванілін (1 пакетик);
- Желатин (30 г);
- Ягоди трьох видів: ожина, малина, полуниця (по 50 г кожної);
- Масло вершкове (50 г);
- Цукор (250 г);
- Бальзамічний оцет (10 мл);
- Листочки свіжої м’яти.
Спочатку робимо панна-коту. Нагріваємо вершки і розчиняємо в них желатин. Сметану збиваємо з цукром (200 г) і ваніллю.
Остиглі вершки з розчиненим желатином вливаємо в сметанно-цукрову суміш, ретельно перемішуємо і розливаємо по силіконовим формочках або скляних келихах. Всі форми ставимо в холодильник. Панна-кота повинна добре застигнути.
Тепер робимо соус: в сковороді розтоплюємо масло і кладемо в нього ягоди для легкої піджарки. В кінці в соус додаємо цукор, що залишився і бальзамічний оцет, даємо закипіти один раз і відставляємо з вогню. Після приготування і охолодження соус необхідно злити в спеціальну посудину – соусник.
Перед подачею панна-коти кожну формочку прикрашаємо листочком свіжої м’яти і поливаємо ягідним соусом.
Чудовий смак і романтична ніжність цього десерту не залишать байдужим жодне серце.
Смачного!