Лимонно-ягодное печенье

У сьогоднішньому нашому рецепті ми будемо використовувати червону смородину. Це печиво можна робити і взимку, і влітку, тому що до нього відмінно підходять і свіжі ягоди червоної смородини, і заморожені (сухим способом) порічка.

Давайте відразу приступимо до приготування тіста і випікання ласощів, а вже потім подивимося і переконаємося в чудовому результаті.

Для тіста на печиво нам знадобляться такі продукти:

  • Вершкове масло (100 г) – розм’якшене;
  • Цукор-пісок (100 г);
  • Сметана 20% жирності (2 ст. ложки);
  • Яйце (1 шт.);
  • Борошно (100 г);
  • Сіль (1 щіпка);
  • Червона смородина (1/2 склянки);
  • Цедра лимона (1 ч. л. в натертому вигляді).

Для початку обриваємо всі гілочки зі смородини, промиваємо ягоди в проточній воді, даємо їм злегка просохнути (щоб в тісто не потрапляло зайвої вологи).

Розм’якшене масло перетираємо з цукром і збиваємо до стану пишної маси (в даному випадку електричний міксер буде дуже до речі).

Тепер додаємо сюди цедру лимона і яйце, ретельно перемішуємо, доводимо тим же міксером суміш до однорідної консистенції. Потім додаємо туди сіль і борошно.

Замішуємо тісто, вручну (міксер можна відкласти в сторону), дуже акуратно вмішуємо в тісто ягоди смородини (важливо намагатися не пошкодити цілісність ягід).

Заздалегідь розігріваємо духовку до 180 градусів за Цельсієм.

На деко простилаємо пергаментний кулінарний папір або звичайну кальку.

За допомогою чайної ложки викладаємо краплі тіста на папір. Відстань між печивом повинно бути не менше 3 см.

Випікається наш хрусткий лимонно-ягідний десерт не більше 15 хвилин.

Ніжне поєднання смородинового смаку і лимонного аромату, красивий і оригінальний зовнішній вигляд печива безсумнівно сподобається всім, кого ви будете їм пригощати. Так що приготуйтеся ділитися рецептом.

0
    0
    Кошик
    Кошик порожнійДо магазину