Сирний тортик «Полуничка»

Як часто посеред зимових холодів хочеться відчути літнє тепло, його аромат, зарядитися сонячним настроєм. Все це абсолютно нормальні бажання, які легко здійснити за допомогою нескладного в приготуванні та неймовірно смачного тортика.

Полуницю сміливо можна назвати Королевою в ягідному царстві. Її аромат і смак, найкраще передають літній настрій, заряджають бадьорістю, радістю, щастям. Тому в нашому торті будемо використовувати виключно цю ягоду.

Отже, почнемо з приготувань компонентів:

  • Сир домашній – 0,5 кг.
  • Баночка полуниці, яка протерта з цукром від Tasty MAGIC.
  • Сушені ягоди полуниць (0,5 склянки).
  • Сметана (краще домашня – 3 столових ложки).
  • Яйця (2 шт.).
  • Борошно рисове (0,5 склянки).

Перший етап – подрібнюємо сир, шляхом протирання його через дрібне сито, з метою виключити в ньому великі грудочки.

Потім додаємо в сир яйця, 0,5 баночки свіжого полуничного варення. Ретельно все перемішуємо до однорідності маси за допомогою міксера. Додаємо просіяне борошно і теж перемішуємо.

Включаємо духовку для розігріву на 200 градусів за Цельсієм. А потім зменшуємо вогонь до 180 градусів, при яких і будемо випікати торт.

Форму для запікання вистилаємо пекарським папером (можна замінити калькою) або ретельно змащуємо рослинним маслом й присипаємо манкою (можна замінити тертими сухарями). Викладаємо туди тісто, рівномірно розподіляємо по формі, зверху висипаємо ягоду сушеної полуниці. Ставимо в духовку на 25-30 хвилин.

Готовий тортик «Полуничка» подається до столу порційно з полуничним джемом у спеціальних розетках.

Приємного апетиту і полуничного вам настрою!

P.S. Замість свіжого варення можна взяти сушені ягоди і додати їх у тісто, але при цьому знадобляться 3 столових ложки цукру.

0
    0
    Кошик
    Кошик порожнійДо магазину