Існує безліч рецептів, де м’ясо та картопля виступають основними компонентами. При цьому використовуються різні види першого: це можуть бути свинина, яловичина, баранина. Відмінним варіантом є птах, наприклад курка, качка, гусак.
Для різноманітності страв до м’яса та картоплі можна додавати інші інгредієнти. Одним із таких є аджика. Рецепт м’яса з картоплею та аджикою ми сьогодні використовуємо, щоб смачно та ситно нагодувати всю родину або почастувати друзів, гостей під час святкового застілля.
Отже, нам знадобиться:
- свинина чи телятина (1 кг);
- картопля (1 кг);
- аджика до м’яса від Tasty MAGIC (2-4 ч. л., залежно від особистих переваг);
- цибуля (2 шт.);
- часник (3 часточки);
- коріандр мелений (1 ч. л.);
- хмелі-сунелі (1 ч. л.);
- кінза (пучок);
- оцет винний (2 ст. л.);
- сіль;
- масло рослинне.
Підготовка
Для початку слід очистити м’ясо від плівки та нарізати його на шматочки довгастої форми товщиною близько 2 см.
Далі, нарізаємо півкільцями цибулю, товчемо у дерев’яній ступці часник, і разом з аджикою, а також іншими спеціями, додаємо суміш у м’ясо. Ретельно перемішуємо. Для більшої гостроти деякі кулінари рекомендують додати трохи перцю. Його кількість залежатиме від смакових уподобань господині та її домочадців, для яких, власне, готується даний кулінарний шедевр.
Сдобривши все винним оцтом, необхідно ретельно перемішати ароматну суміш та залишити на пару годин. У холодильник ставити не обов’язково, оскільки температура, за якої витримується свинина чи яловичина, має бути «кімнатною».
Приготування
Ну що ж, тепер готуємо м’ясо з картоплею та аджикою. Для цього наливаємо в казан з товстими стінками масло, розігріваємо його і укладаємо туди соковиті, ароматні шматочки-медальйони. Коли вони трохи підрум’яняться в ємність, додаємо порізану заздалегідь на невеликі часточки картоплі.
Тепер все солимо, добре перемішуємо й доводимо до готовності на повільному вогні (не вище 180 градусів – якщо в духовці) під щільно закритою кришкою. При необхідності в масу наливається трохи води. Її кількість залежить від соковитості м’яса.
Подання
До готової страви пропонуються, як правило, відмінні грузинські соуси. Незвичайний смак набуває картопля з м’ясом та аджикою з соусами Ткемалі від виробника еко-продуктів Tasty MAGIC. Обираючи будь-який його різновид можна урізноманітнити смак страви та догодити кожному члену сім’ї.
Класичною складовою м’ясних страв є різноманітна зелень. Тому до готової страви можна додати подрібнену кінзу, петрушку, інші трави. Пропонуються також свіжі або печені овочі.
Смачного!